Okategoriserad

Länkar till sy tips för t-shirt!

Idag vill jag dela en mängd länkar med er! Jag har tidigare länkat till Johanna Lundströms blogg The Last Stitch där hon skrev om att sy en dragsko i trikå material och jag vill nu dela mer av hennes värdefulla sytips!

Att sy en t-shirt i trikå kan göras på fler sätt och det finns många valmöjligheter beroende på vilken eller vilka maskiner du har eller hur du vill att designen ska se ut. I min sömnadsbeskrivning för Hazelhen Tee ger jag t.ex. ett förslag på hur du kan sy halsen och hur förstärka axlarna, men man kan ju göra det på fler sätt! Därför vill jag dela några (okej, hittade måånga) bra tips som Johanna skrivit om!

https://www.thelaststitch.com/sewing-fold-over-elastic-a-quick-tutorial/

Ett litet tillägg här bara! Att täcka overlocksömmen med ett band ger ett snyggt resultat, men det påverkar också hur mycket halshålet går att sträcka ut, speciellt om du använder ett vävt band som är stumt. Jag har valt att göra halsringningen på mina t-shirts rätt små, så använder du ett vävt band i nacken kommer du behöva öka upp halshålets storlek för att bekvämt kunna dra tröjan över huvudet. Detta gäller speciellt för barntröjan! I ett kommande inlägg tänkte jag visa hur du enkelt kan justera halsringningen till den storlek du gillar!

Gillar du att kolla på filmklipp kan jag tipsa om hennes youtube kanal! Där finns massor med bra tips och andra intressanta videos!

Och vill du fördjupa dig ytterligare i hennes sömnadstips kan jag rekommendera hennes böcker! Jag har själv fått boken ”Sewing activewear” som jag visade och använde under en sömnadskurs jag ordnade. Och vill man lära sig att sy på en coverlock har hon skrivit boken ”Master the Coverstitch machine” som jag borde läsa. Jag har en coverlock och för tillfället syr jag bara ”vanliga” fållar med den, men den har ju så mycket mer potential! Så någon gång i framtiden ska jag ta tag i det projektet!

Och för att vara extra tydlig, det här inlägget är mina tips (alltså mina tips om var du kan hitta hennes tips…), inget sponsrat samarbete. Jag vill hellre fokusera på att skriva inlägg om passformsjusteringar och mönster-hacks och delar därför sy-tips som hon har skrivit. Vi har olika styrkor och det är dem vi ska fokusera på! Vi har haft kontakt sedan en tid tillbaka och hjälpt varandra vid flera tillfällen. Jag har t.ex. hjälpt henne med gradering av hennes PDF-mönster Aila leggings och hon har nu senast hjälpt mig att sammanställa och ”strukturera upp” sömnadsbeskrivningen för mitt mönster Hazelhen Tee. Älskar när vi småföretagare kan stötta varandra!!

Lämna ett svar