Okategoriserad

Lansering: Hummingbird Tunika och Byxa för barn

Idag lanseras två nya PDF-mönster, Hummingbird Tunika och Hummingbird Byxa. Jag är så glad över dessa mönster av flera orsaker! Detta är mina första mönster för vävda tyger och att sy i linne har varit en dröm! Jag älskar trikå, men det är något speciellt med ett vackert linnetyg! Och detta är första gången jag gör ett mönster i samarbete med någon, nämligen talangfulla Malena ”Malenami” Björndahl. Ni hittar henne här på Instagram och hennes blogg här!

Vi har jobbat tillsammans under senaste året med flera saker. Hon började som social media coach åt mig (tack eXpression som gjorde det möjligt), sedan anlitade jag henne som fotograf för att ta produktbilder för Fieldfare joggers och Hazelhen Tee och nu har vi alltså gjort dessa mönster tillsammans! Hon har designat plaggen och tagit fantastiska bilder under hennes familjeresa till Thailand i vintras. Men, jag ska berätta mer om vårt samarbete senare, det förtjänar sitt eget inlägg!

Du hittar dessa två mönster (säljs separat) på min Etsy shop och under denna helg kan du köpa dem för 20% rabatt, ingen kod behövs.

Storlek och passform:
Både tunikan och byxan är för barn och finns storlekarna 92-140. Siluetten för båda är vidare och rymliga, passar perfekt som luftiga och lätta sommarplagg.

Kort ärmlängd

Designvarianter:
Dessa mönster har flera designvarianter på ärm- och benlängden. För tunikan finns tre varianter; lång ärmlängd, 3/4 ärmlängd och kort ärmlängd med uppvik som avslut. Byxan har två varianter för benlängden. Den ena varianten är hellång och har ett benband som gör att du enkelt kan vika upp byxbenet till 3/4 längd. Den andra varianten är shortslängd och har ett påsytt uppvik vid benöppningen.

Långt byxben
Benband som gör det lättare att vika upp byxbenet
Ett enkelt mönster-hack är att använda ett randigt tyg och ändra riktningen på midjan och benuppviket.

Materialrekommendation:
För dessa mönster rekommenderar jag tunna till medeltunna vävda tyger som bomull, viskos och linne.

PDF-mönstret
Detta mönster är skapat så att varje storlek är i olika lager och olika färger. Både A4/Letter och A1 finns i två PDF-filer. Den ena PDF-filen innehåller enbart sömsmånslinjer och den andra innehåller både sylinjer och sömsmånslinjer. Du kan alltså tända och släcka de olika lagrena och därmed välja att enbart skriva ut en storlek eller flera storlekar och om du vill se både sylinjen och sömsmånen. Sömsmånen är 1cm och fållen 3cm.

Sömnadsbeskrivning:
En utförlig sömnadsbeskrivning ingår där jag med både bild och text visar varje steg.

Nu håller vi tummarna för en härlig sommar med lagom mycket sol, regn och många lata dagar i sköna linneplagg!

Lämna ett svar