Okategoriserad

Mönster lansering: Hazelhen Kids’ Tee

Hurra, nu är Hazelhen Kids’ Tee redo att lanseras! Den är gjord i storlekarna 92-140 (2-10 år) och är mönster och instruktioner är på svenska.

Du kan nu hitta detta mönster här på min Etsy shop och denna vecka, fram till söndag midnatt, bjuder jag på 20% rabatt som lanseringserbjudande! Ingen kod behövs.

Storlek och passform:
Mönstret finns i storlekarna 92-140. T-shirten har en bekväm och avslappnad passform och plaggmåttet över bysten är ungefär 6-7% större än kroppsmåttet. Det är en klassisk och enkel modell och perfekt att ha som basplagg eller att utgå från när man gör sina egna mönsterjusteringar.

Sömnadsbeskrivning:
En utförlig sömnadsbeskrivning ingår där jag med både bild och text visar varje steg. Det är anpassat till en nybörjare, men beskrivningen innehåller även tips som en erfaren sömmerska kan ha nytta av.  

Materialrekommendation:
Rekommenderat tyg för detta mönster är trikå med minst 40% på bredden. I sömnadsbeskrivningen och mönstret finns en stretchguide så du kan kolla ditt tyg. Men tyget bör även stretcha ungefär lika mycket på längden, dvs minst 40%. Är tyget stummare på bredden eller längden kan passformen upplevas för tight.

PDF-mönstret
Detta mönster är skapat så att varje storlek är i olika lager och olika färger. Både A4/Letter och A1 finns i två PDF-filer. Den ena PDF-filen innehåller enbart sömsmånslinjer och den andra innehåller både sylinjer och sömsmånslinjer. Du kan alltså tända och släcka de olika lagrena och därmed välja att enbart skriva ut en storlek eller flera storlekar och om du vill se både sylinjen och sömsmånen. Sömsmånen är 1cm och fållen 2cm.

 Följ med här på bloggen så kommer jag att visa olika “hacks” och passformsjusteringar du enkelt kan göra för att anpassa mönstret efter din kropp!

Alla foton är tagna av MalenaMi.

Lämna ett svar