Okategoriserad

Mönster lansering: Hazelhen Tee!

Äntligen är det dags att lansera mitt andra mönster, Hazelhen Tee! Den är gjord i damstorlekar och på svenska och inom kort kommer även barnstorlekar och senare till hösten kommer även babystorlekar!

Detta har varit ett så roligt och intressant mönster att jobba med eftersom det är designat för två olika kupstorlekar. Det finns en variant för B-kupa som är utan bystinsitt och en variant för D-kupa som är med bystinstitt. Ett bystinsnitt kan verkligen göra så otroligt mycket för passformen om man har större byst. Jag har ökat vidden och längden på framstycket och bystinsnittet gör att dragningarna under ärmhålet minskar.

Du kan nu hitta detta mönster här på min Etsy shop och under helgen, fram till söndag midnatt, bjuder jag på 20% rabatt som lanseringserbjudande! Ingen kod behövs.

Storlek och passform:
Mönstret finns i storlekarna 32-56 i båda kup-varianterna. T-shirten har en åtsittande passform och plaggmåttet över bysten är ungefär 5% mindre än kroppsmåttet. Det är en klassisk och enkel modell och perfekt att ha som basplagg eller att utgå från när man gör sina egna mönsterjusteringar.

Sömnadsbeskrivning:
En utförlig sömnadsbeskrivning ingår där jag med både bild och text visar varje steg. Det är anpassat till en nybörjare, men beskrivningen innehåller även tips som en erfaren sömmerska kan ha nytta av.  

Materialrekommendation:
Eftersom plagget har minushållning över byst och stuss krävs ett stretchigt material, minst 40% på bredden. I sömnadsbeskrivningen och mönstret finns en stretchguide så du kan kolla ditt tyg. Men tyget bör även stretcha ungefär lika mycket på längden, dvs minst 40%. Är tyget stummare på bredden eller längden kan passformen upplevas för tight. Det randiga tyget som jag sydde fotoprov i hade enbart 25-30% stretch, men jag har då gått upp en storlek för att kompensera för det.

PDF-mönstret
Detta mönster är skapat så att varje storlek är i olika lager och olika färger. Både A4/Letter och A0 finns i två PDF-filer. Den ena PDF-filen innehåller enbart sömsmånslinjer och den andra innehåller både sylinjer och sömsmånslinjer. Du kan alltså tända och släcka de olika lagrena och därmed välja att enbart skriva ut en storlek eller flera storlekar och om du vill se både sylinjen och sömsmånen. Sömsmånen är 1cm och fållen 2cm.

Så här ser A0 PDF’en ut när enbart storlek 44’s sylinjer och sömsmåner är synliga.

 Följ med här på bloggen så kommer jag att visa olika “hacks” och passformsjusteringar du enkelt kan göra för att anpassa mönstret efter din kropp!

Alla foton är tagna av MalenaMi.

Lämna ett svar