Okategoriserad

Blanda storlekar – barn

I ett tidigare inlägg visade jag hur man blandar två storlekar för Filedfare baby joggers. Samma princip gäller för barn joggers modellen, men här får man ta fickan i beaktande också.

Börja med att mäta ditt barn. För en byxa är de viktigaste måtten kroppslängden, midja och stuss.

I det här exemplet kommer jag blanda storlekarna 110 och 122. När du skriver ut ditt PDF-mönster kan du då välja att enbart skiva ut dessa storlekar. Jag föredrar att göra mönsterjusteringar på sylinjerna och själv lägga på sömsmån i efterhand.

I det första exemplet nedan är barnet närmare 110cm lång, men midjan och stussen är närmare stl 122. Jag kommer då att följa längd-måtten för stl 110 och vidd-måtten för stl 122.

Midjemudden påverkas inte av denna ändring eftersom den inte graderas på höjden. Följ därför stl 122 rakt av. På bemudden följer du stl 110 för höjden och på bredden följer du stl 122. Rita gärna med en annan färg så det är lättare att särskilja, jag har valt en röd färg.

På själva byxbenen göra du samma sak, följa längd-linjerna för stl 110 och vidd-linjerna för stl 122. Men, här vill man behålla midjans och nedre benets vidd. Tex. på benet vill du behålla stl 122 vidden och flytta den uppåt och sedan göra en ny inre och yttre sidolinje som mjukt går över till stl 122. Det samma gäller för midjan, du ska behålla längden för midjan. Kom ihåg att detta behöver göras på fickorna också. Stämhacken för fickans placering följer du stl 110.

Samma princip gäller om ditt barn är stl 122 på längden och stl 110 på bredden. Och samma sak här, du vill behålla byxbenets midja och benets nedre vidd och flytta upp/ner dem. Kom ihåg att göra samma ändring på alla delar, även fickpåsarna och stämhacken på alla mönsterdelar.

Jag hoppas denna info hjälpte, lycka till med dina mönsterjusteringar!

Vill du köpa Fieldfare joggers för barn hittar du det här på min Etsy Shop!

Lämna ett svar