Okategoriserad

Jag är klar! Tror jag. Nästan i alla fall…

Nu är det nära lansering och det är så spännande! Och framförallt, nervöst. Jag är van att ta ansvar, jag har ju jobbat på företag som producerar mycket kläder som ska säljas världen över och det var mitt jobb att få till en bra passform. Men det här är en helt annan sak. Det här blir mitt i allt så personligt på något vis. Och jag skulle kunna sitta och peta och finjustera på allt i oändlig tid. Men nu har jag kommit till den punken att jag måste säga stop till mig själv. Nu är det klart. Är det perfekt? Garanterat inte. Kommer det finnas stavfel? Säkert. Har jag gjort mitt bästa? JA. Kan jag göra mera? Säkert, inte i detta läge. Nu behöver mönstret testas av flera personer och jag räknar med att få feedback och få göra uppdateringar. Men jag har gjort så gott jag kunnat och min testgrupp har varit till en så otroligt stor hjälp! Mitt mantra senaste tiden har varit: ”Done is better than perfect”. Det var en annan indie pattern designer som sade detta i podcasten ”Love to sew” och jag har tagit det till hjärtat. Jag kommer tyvärr inte ihåg vem det var… Nu får det vara klart och sen kan det alltid förbättras med tiden. För jag vill ha er feedback och åsikter, det hjälper mig att bli bättre!

Imorgon lanseras alltså mitt Fieldfare joggers mönster för dam, barn och baby på svenska! Den engelska versionen är på gång också och kommer inom kort.

Det har varit en lång resa. Idén till detta föddes för 1,5 år sedan och det var min syster som berättade att det fanns något som hette ”PDF-mönster”. Jag hade aldrig hört talas om det. Senaste 10 åren hade jag ju jobbat inom konfektionsindustrin och knappt sytt något själv. Men PDF-mönster lät ju som en briljant idé. Undras hur många andra som sålde sådana? Jag började leta runt på nätet, upptäckte några andra, var fortfarande vid gott mod, upptäckte några till och sedan öppnades mina ögon och jag hittade podcasten Love to Sew och The Fold line. Jag insåg att jag verkligen inte var först på bollen. Jag var typ sist. Jag började tvivla och ifrågasatte om det ens var någon poäng att göra detta. Det finns ju så många bra därute redan. Men, jag kunde ändå inte släppa tanken och idén att skapa något som är ”mitt eget” lockade för mycket. Och PDF-mönster är den perfekta produkten för mig. Så jag måste ju testa.

Foto: Malenami

Resan har som sagt varit lång och hur själva produktutvecklingen gick till ska jag berätta om lite senare. Nu ska jag fokusera på att få till min webbutik på Etsy.com. Lite senare kommer jag även ha en egen webshop här på hemsidan, men jag får ta en sak i taget. Först göra klart produkten och lansera den, sedan ska hemsidan få lite kärlek och uppmärksamhet.

En sak i taget. Försöker lära mig det…

Lämna ett svar